... ... SaaS Security Blogg | Mange norske bedrifter har samme problem s

SaaS Security Blogg

rss

SaaS Security Blogg


Mange norske bedrifter har samme problem som Yahoo

Denne uken ble det kjent at den amerikanske nettjenesten Yahoo har hatt hackere på innsiden i over tre år og at en milliard brukerkontoer er stjålet.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) sier Norge hittil har unngått de store skandalene.

– Så langt har vi i Norge vært skånet for de store hackerskandalene. Det tror jeg dessverre skyldes mer flaks enn dyktighet, sier Hans Christian Pretorius, avdelingsdirektør for IKT-sikkerhet i NSM.

Hos CCIS tror de det er få slike skandaler som kommer ut i offentligheten.

– I sikkerhetsbransjen vet man at dette er ganske utbredt, men det er klart mange ikke ønsker å gå ut med informasjon om storstilt hacking offentlig. Det er jo både skamfullt og dårlig for virksomhetens omdømme, sier Nystrøm.

NSM sier man alltid må tenke sikkerhet ut fra at man allerede er hacket. Hans Christian Pretorius. Hans Christian Pretorius er avdelingsdirektør for IKT-sikkerhet i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Når man bygger sine nettverk må man gjøre det ut fra tanken om at man allerede er hacket og at noen sitter på innsiden og følger med. Derfor må man jobbe for å gjøre jobben til dem på innsiden vanskeligst mulig og sørge for gode verktøy som kan oppdage dem som allerede er innenfor, sier Pretorius.

Han sier blant annet at man bør sjekke logger og lignende for å se om det er noen mistenkelige strømmer av data ut av nettverket.

SaaS Security distribuerer verdens ledende sikkerhetsprodukter og tjenster til hele Norden.

Les mer på DN.no

Showing 0 CommentComments are closed.